top of page

Ju mirëpret IPB Spitex!

Kemi përgatitur për ju informacion që do t'ju ndihmojë të kuptoni disa gjëra më shumë për shërbimet Spitex në Zvicër.

Spitex në Zvicër është një sistem që ofron ndihmë mjekësore dhe sociale, duke i lejuar pacientëve të marrin kujdesin dhe mbështetjen e nevojshme në shtëpinë e tyre ose vendbanimin e tyre.

Shërbimet Spitex ofrohen nga profesionistë të kualifikuar në fushën e mjekësisë dhe synojnë të sigurojnë maksimumin e rehatit dhe cilësisë së jetës për pacientët.

 

Kush paguan për shërbimet Spitex?
 

-Kostot e shërbimeve Spitex mund të mbulohen nga sigurimi shëndetësor i detyrueshëm.

-Nga subvencionet shtetërore dhe komunale ose nga burimet e veta personale.

macht wird.

Si të zbuloni nëse mund të përfitoni nga shërbimet Spitex dhe në çfarë shkallë mund të merrni këto shërbime?

Lista e shërbimeve që siguruesi mbulon për një diagnozë të caktuar varet nga rekomandimet e mjekut që i shkruan ato.

Çfarë shërbimesh mund të merrni nga Spitex?
 

Kujdes dhe procedura mjekësore:

-Fshehtim i plagëve

-Kujdesi i lëkurës

-Injeksione intramuskulare (vetëm me recetë mjeku)

-Administrim i barnave (vetëm me recetë mjeku)

-Dërgim dhe dorëzim i medikamenteve (vetëm me recetë mjeku)

-Matja e presionit të gjakut, pulsit

-Përdorimi i pajisjeve medicinale (p.sh. inhalatorë)

-Monitorimi i niveleve të sheqerit në gjak


Kujdes dhe mbështetje personale:

-Ndihmë për lëvizje dhe mbështetje, shëtitje në ajër të pastër

-Ndihmë për higjienën e trupit (larje, rruazë, etj.)

-Mbështetje për veshjen dhe çekanë

-Ndihmë me ngrenie ushqimi dhe lëngje

-Ndihmë për ngjizje dhe rrotullim në shtrat

-Ndihmë për të transferuar nga shtrati në karrigen e rrota

-Kujdesi për kateterin (turk, nazogastrik, etj.)

-Ndihmë me ndryshimin e pampersave


Ndihmë për shërbime ndihmëse dhe mbështetëse:

-Dorëzimi i pajisjeve ndihmëse (baston, karrocë rrotulluese, etj.)

-Shoqërimi gjatë vizitave të mjekut dhe procedurave mjekësore

-Ndihmë me blerjet dhe punët në shtëpi

-Ndihmë me ruajtjen e aktivitetit dhe rehabilitimin (ushtrime dhe masazh)

-Ofrimi i informacionit dhe këshillimit për jetesë të shëndetshme

-Ndihmë me organizimin e hulumtimeve mjekësore dhe konsultimeve

 

Kujdes i specializuar:

-Kujdesi për pacientët me sëmundje kronike

-Ushtrime rehabilituese dhe fizioterapi

-Kujdesi për pacientët pas operacioneve

-Kujdesi për pacientët me demencë

-Kujdes palliativ dhe mbështetje në fazën e fundit të jetës
 

*Ndihmë për punët në shtëpi:

-Vetëm shërbimet e caktuara nga mjeku mbulohen nga sigurimi shëndetësor ose shteti

Ke përvojë dhe arsim në fushën e mjekësisë? Po kërkoni punë në fushën tuaj të specializimit? Për informacion të detajuar, kontakto HR tonë - Alina Skripets, në numrin +4133 334 16 21, ose shkruaj në adresën e postës alina.skrypets@ipbspitex.ch.

Bashkohu me ekipin tonë të profesionistëve të vërtetë!

bottom of page